top of page

New York’ta yer alan “Sotheby’s Institute of Art’ta Tasarım ve Dekoratif Sanatlar eğitimi alan Şule Gazioğlu ve Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Kerem Bilgin tarafından 2020 yılında “Şule Gazioğlu Interiors” adı altında Emirgan’da kuruldu. Tarihten ilham alan, köklü, elektik ve sıcak mekanlar tasarlamayı kendine amaç edinen Gazioğlu ve Bilgin, üç nesildir antika ve sanatsal değer sahibi eserlerin ticaretini yapan uzman
bir ailenin genç kuşak temsilcileri. 

 Şule Gazioğlu Osmanlı mimarisini ve iç mekanını çağdaş ve daha genç bir görsel dünyaya uygun olarak ele alma projesi ile Parsons School of Design’ın iç mimarlık ve Sotheby’s Institute New York Güzel Sanatlar ve Tasarım master programlarından burslu bir şekilde kabul aldı. Gazioğlu bu olasılıklar arasından iç mimariyi sanat ile kesişim noktalarından ele almak ve öğrenmek için tercihini Sotheby's Institute of Art’tan yana kullandı.​ 

Şule Gazioğlu Art & Design Sanat Galerisi’nde de bu yaklaşımı görmek mümkün. Sanat ve tasarım danışmanlığı ve iç mimari hizmetleri verme amacıyla kurulan galerinin çıkış noktası bu kesişim. “Ancak Tarih, sanat eserleri ve güncel tasarımının hep beraber bulunduğu ve sahibinin zevklerini yansıtan mekanların ruh sahibi olabileceğini düşünüyoruz. Aksi takdirde derinliği olmayan, tek boyutlu ve keyifsiz mekanlar ortaya çıkıyor. Sanat, Tarih ve Tasarım birbirinden ayrılamaz bir bütün. 

noun-ornaments-714144-AA453D.png
SG Art & Design 06.jpg

Şule Gazioğlu Art & Design’ın Emirgan’daki Galeri alanı da bu anlayıştan yola çıkan bir biçimde tasarlanmış. En önemli farklılığı ise burasının aynı zamanda çağdaş bir Türk odası şeklinde tasarlanmış olması. En temel özellikleriyle Türk evlerini ele alan ŞG Art & Design, bu zarif mimarideki dolaplı ve nişli duvar sistemlerinin bir örneğini çağdaş bir biçimde yorumlamış. Yüklük olarak da bilinen dolaplı sistemlerin çok sade bir hâli galerinin ana duvarını oluşturuyor. Galeride kütüphane olarak kullanılan bu sistem, bir zamanlar Türk evlerinde yer yatakları, minder vb. eşyaları kaldırmak için kullanılıyordu.

 Paris, New York, Palermo ve Muskat gibi şehirlere ek olarak 3 seneden fazla Balkan coğrafyasında yaşayan ve buradaki Osmanlı mimarisinden etkilenen Şule Gazioğlu, “Gördüğüm en güzel Osmanlı evleri o coğrafyadaydı. Orada Osmanlı mimarisi biraz daha Avrupa esintileri ile birleşiyor ve oryantallikten uzaklaşıyor. Bu Avrupai sadelik ile Osmanlı zarafetinin birleşimi hoşuma gidiyor. Bu zarafeti galerimize de taşımak istedik.” sözleri ile galerinin mimarisinin altında yatan ilhamı anlatıyor. 

noun-ornaments-714140-AA453D.png
Sule Gazioglu.png

Osmanlı ocaklarını da değerli bulan ve bununla ilgili projeleri olan Şule Gazioğlu, yine bir Osmanlı Ocağını adeta bir heykelmişçesine galerinin odak noktası olarak sergiliyor. Bu ocaklar üzerine daha kapsamlı düşünülmesi ve araştırma yapılması gerektiğini düşünüyor. Türk ocakları için çağdaş evlerde daha çok yer açılabileceğine inanıyor. 

 

Gazioğlu 2015 Ocak’tan beri görsel dünyasını paylaştığı Sosyal medya hesabıyla da kısa sürede enternasyonal ve sağlam bir takipçi kitlesi edinmiş. @sule.gaazioglu (SG Art & Design Instagram hesabını) takip edenler arasında; Tory Burch gibi moda tasarımcılarından Robert Kime ve Atelier Vime gibi önemli tasarım firmalarına, World of Interiors ve Cabana dergisi gibi günümüz görsel dilini etkileyen dergilerin editörlerine, İngiltere, Amerika ve İtalya ve Fransa’dan bir çok sanat galerisi , tasarımcı ve tastemaker’ın  aralarında bulunduğu, global anlamda yaratıcı trendlere yön veren bir takipçi kitlesine sahip.

Telefon

05322367848

Email 

Bizi Takip Edin

  • Instagram
bottom of page